Přeskočit na hlavní obsah
Kuličky zdraví

Kuličky zdraví

Terapeutické a profylaktické vaginální tampony

Zaslala Milena Mikešová dne

Použití vaginálních profylaktických tamponů je jednoduché a zvládne to každá žena. Působení je přímo fenomenální. Vždyť jsou také tyto tampony, vyrobené pouze z léčivých bylin a jsou ve výrobě pod vysokým tlakem slisované do kuličky pro okamžité použití.

Základní vlastnosti a aplikace

Terapeutické a profylaktické tampony pro ženy poskytují léčebný a preventivní účinek. Složení tamponů je výhradně z přírodních fytokomponentů, které jsou používány při léčení v tradiční čínské medicíně. Účinnost a bezpečnost tamponů jsou potvrzeny certifikátem GMP - mezinárodní standart péče.
Fytokomponenty, které jsou součástí rostlinného složení, jsou silné antioxidanty a antigipoksanty, tj. neutralizují volné radi- kály a odstraňují nedostatek kyslíku v buňkách a tkáních, normalizují mikrocirkulaci. Přírodní hormony přispívají k regulaci hormonální rovnováhy ženského organismu. Používání tamponů je doporučeno jako prevence a při zánětlivých onemocněních (zánět pochvy, sliznice, dělohy, endometritis atd.), problémy způsobené různými patogeny (chlamydie, Ureaplasma, Tricho monas atd.), s cervikální erozí (děložního čípku), zánět adnex, hemoroidy, inkontinence, cystitida atd.

Působení tamponů na ženský organismus

  • protizánětlivé účinky
  • antihypoxické - chrání tkáně před nedostatkem kyslíku
  • antioxidační – neutralizuje volné radikály
  • normalizuje mikroflóru pohlavního ústrojí
  • harmonizuje endokrinní rovnováhu
  • regeneruje tkáně geroprotekční - chrání proti stárnutí
  • onkoprotektor - chrání proti nádorům

Jak používat:

Umyjte si ruce, otevřete balíček a vyndejte tampon. Natáhněte šňůrku a zavedte tampon do hloubky cca 7 cm . Po třech dnech odstraňte tampon z pochvy; další tampon můžete použít nejdříve po 24 hodinách . Po vytáhnutí tamponu je třeba udělat výplach irigátorem (klystýrem), heřmánkovým čajem nebo roztokem (11 převařené vody na 1 PL jablečného octa).

Upozorneni!
Používání tamponů je zakázáno během menstruace, stejně jako těhotnými ženami a pannami. V případě, že máte alergické reakce,tampon by měl být odstraněn. Během doby používání tamponů se nedoporučuje mít pohlavní styk; sex je možné po 3 hodinách po odstranění tamponu a vyplachování. Při používání tamponů musíte zvážit délku menstruačního cyklu; tampony se začínají používat 6-7 dnů po začátku menstruace a končí 6–7 dnů před menstruací ženám trpícím vaginální suchostí a starším ženám se doporučuje před použitím ponořit tampon na dobu jedné minuty do převařené vody pokojové teploty. Standardní profylaktická kúra předpokládá 1-2 tampony měsíčně. Používání tamponů účinně chrání ženský organismus před patogeny při cestování, při koupání v bazénech a přírodních zdrojích vody.

Jsme rádi, že nám píšete svoje osobní zkušenosti. Tyto zkušenosti jsou velmi cenné. Děkujeme vám za ně.

"Vážení, použila jsem s ne moc velkou důvěrou inzerovaný bylinný vaginální tampon. Jelikož často trpím na vaginální mykózy, chtěla jsem vyzkoušet nové možné řešení. Vyzkoušela jsem mnoho prostředků včetně několika léků, vyměnila jsem dokonce i svou původní gynekoložku ale mykózy se stále vracely. Vždy když jsem šla se svou rodinou do bazénu nebo aquaparku, následovalo období, kdy jsem měla samé ženské nepříjemnosti. První aplikace tamponu, nebo spíše bylinné kuličky, proběhla bez větších obtíží a já se tedy dost divila. Měla jsem za to, že jsem naletěla reklamě. Druhá kulička už ale zapracovala. Ten detox byl velmi výrazný a pocit očištění, který nastoupil po vyjmutí druhé kuličky a odchodu ,čehosi", byl prostě úžasný. Následující dny jsem se cítila neuvěřitelně. Pokud i při dalších použitích bude mé tělo reagovat stejně, doufám, že budu bez potíží. Po druhé kuličce se zatím žádná mykóza neobjevila. Tak doufám, že jsem našla řešení, které mi pomůže vést klidný život. Děkuji za vaše informace."
Petra S.

"Použila jsem tampony, o kterých jste psali. To, co ze mne vyšlo, bych popsala jako pěkný humus... bylo to opravdu nehezké. Ale ta úleva potom... děkuji vám za zveřejňování informací o věcech, které můžou mnohým lidem pomáhat v udržování svého zdraví. Podotýkám, že netrpím žádnými potížemi a že jsem tampóny použila spíš ze zvědavosti. Nyní je už budu používat pravidelně, viděla jsem co dokážou."
Lucie M.Č.Krumlov

text: Nová Regena
foto: Shutterstock.com

Loading...

Nahrávání

Error

Vyhledává se...