Přeskočit na hlavní obsah
Jaro, čas očisty a regenerace

Jaro, čas očisty a regenerace

O detoxikaci organismu se mluví čím dál tím více. Celá řada lidí si začíná uvědomovat, že nemocem můžeme předejít prevencí. A to detoxikace rozhodně je! Neexistuje univerzální metoda pro všechny. Každý jsme jedinečný a k detoxikaci musíme přistupovat podle stavu a potřeb našeho těla.

Zaslala Milena Mikešová dne

Během života se v našem těle hromadí celá řada chemických látek, těžké kovy, mikroorganismy a jejich toxiny. Zanesený organismus reaguje různými alergiemi, spouští se autoimunita a dokola se opakují záněty. V tom nejhorším případě je stanovena diagnóza rakovina. Tomu všemu se dá opravdu předejít.

Při detoxikaci je také důležité celkově zvážit a upravit životní styl. Bohužel, škodlivé látky jsou v dnešní době všude kolem nás. Ve vodě, v potravinách, v domácích potřebách. Je důležité si uvědomit, že zodpovědnost za své zdraví máme ve svých rukou. A právě jarní období je ideální k odstranění celé řady nežádoucích nánosů.

Je důležité tělo prohřát koupelemi, případně návštěvou páry nebo sauny. Je potřeba nánosy v těle změkčit a tím podpořit jejich odstranění z organismu. Vhodné je také kartáčování kůže, to podporuje cirkulaci a detoxikaci lymfy.

Dalším důležitým krokem je očista střev. Tinktura z ořešáku černého funguje v trávicím traktu jako kartáč na toxiny a navíc účinně hubí plísně i parazity.Tento čas bychom měli také zaměřit na očistu a posílení ledvin. O vyloučení menších částeček z celých močových cest a jejich desinfekci se postará medvědice lékařská. S nástupem března přichází čas očisty jater. Rychlého výsledku dosáhneme kůrou dle receptury Dr. Clarkové (glauberova sůl, olivový olej, grepová šťáva, l-ornitin). Pokud máte potíže se žlučníkem, je vhodné se nechat vyšetřit u lékaře, tak zjistíte, jestli se ve vašem žlučníku nacházejí kameny větších rozměrů, které je nutné před jaterní kůrou rozbít na menší kousky. S tímto vám pomůže kůra z lopuchu, jehlice trnité nebo peruánské Chanca piedra. Pro podporu jater je vhodný ostropestřec nebo pelyněk. Během této očisty je také vhodná úprava stravy. Z jídelníčku bychom měli především odstranit pečivo, cukr a mléčné výrobky.

Je důležité si uvědomit, že samotná detoxikace se netýká pouze fyzického těla. Celá řada chronických infekcí má svůj vznik v negativních psychických vzorcích. Mentální pole člověka se skládá z několika vzájemně se prolínajících vrstev. I když si to na první pohled neuvědomujeme, tyto vzorce výrazným způsobem ovlivňují naše životy. Během očisty těla je důležité věnovat pozornost našim pocitům a prožitkům, naučit se odpouštět, přijmout věci tak, jak se dějí, naučit se mít rád sám sebe i ostatní. Již po krátkém čase pravidelného cvičení jógy,praktikování meditace nebo dechových cvičení pocítíte příval energie a tělesné svěžesti.

t e x t : M o n i k a R ů ž i č ková fo t o : S h u t t e r s to c k .c o m

Loading...

Nahrávání

Error

Vyhledává se...